Sportieve prestaties

Warning: Undefined variable $post in /customers/5/a/b/veluwesport.com/httpd.www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 876 Warning: Attempt to read property "ID" on null in /customers/5/a/b/veluwesport.com/httpd.www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 876
Een wedstrijd waar ik aan heb deelgenomen, een verslag van een spinning marathon of een goed doel waaraan ik heb meegewerkt.
waar we voor aan het trainen zijn momenteel ???
kijk maar eens naar dit filmpje van vorig jaar. http://www.youtube.com/watch?v=VFRnCsdfpBM
Mijn vader oudste deelnemer tijdens de Veluwezoom trail.
Laatste loopjes voor de veluwezoom trail.
Zondag 23 juni is het zover dan is de veluwezoom trail. De laatste tijd weer meer km aan het maken om in form te komen voor de salomon 4 trail. Zondag loop ik de 53 km, lekker ontspannen genieten van de omgeving waar ik de laatste tijd zoveel heb getraind. Ik wil eens achterin gaan starten en eens kijken hoeveel bekende ik tegen kom.
Bever trail promotie dag in samenwerking met Mud Sweat Trails:
http://www.mudsweattrails.nl/Bever_trailrunningdag_verslagkon het niet laten toch even met Anna Frost op de foto.
Trainers van de bever trail promotie dag.
MST trial clinic.
Zondag 14 april was het zover. Mudsweat trails organiseerde een trail clinic voor hardloopvereniging BOD uit Bemmel. Meer dan 50 aanmeldingen, de trail clinic leeft onder de BOD lopers.
De groep was opgedeeld in de fanatieke hardloper en de gezeligheids hardloper. of zoals ander het benoemde de snelle en de minder snelle groep.
Robin Kinsbergen en ik mochten in de honeurs waarnemen voor Mudsweat Trail. Na een pressentatie van ca 45 minuten (bleek iets langer te wezen) waarin o.a de volgende punten besproken werden.
  • Introductie van MST, wat we doen en wie we zijn.
  • Trail running, het hoe en waarom.
  • Stijgen en afdalen
  • Rugzakje, kleding, eten
  • Etc…… (Kom en ervaar)
Vervolgens konden deelnemers gebruik maken van de test schoenen van salamon. Daarna zijn we ca 1 1/2 uur gaan lopen over de Posbank. Waar we de theorie in de praktijk konden laten ervaren. We hebben de hardlopers van BOD uit Bemmel kunnen laten ervaren wat trail running inhoud en ze hopelijk enthosiast gemaakt voor deze sport.

Mark Groeneweg 2e Nederlander bij Trail Crete Spa


SPA – Afgelopen paasweekend was de trail crete Spa in Belgie. Een technisch en heuvelachtig parkoers  van 55 km  met ca 1700 meter hoogte verschil.  De winterse taferelen maakte de tocht bizar zwaar. Dat is ook de reden dat de eerste lopers dik een half uur later binnen kwamen dan de editie van 2012.

De Dierense hardloper Mark Groeneweg was tweede Nederlander en 4e in zijn leeftijd categorie.  Groeneweg die in 2010 de overstap maakte naar Trailrunning is zich aan het voor bereiden op de Salomon 4 trail. Een trail wedstrijd door de Alpen van 160 km verdeeld over vierdagen. Lopen door drie landen en een hoogte verschil van ca 10.000 meter.  Voordat het zover is zal Groenenweg eerst deelnemen aan de Veluwezoom trail  55 km en de Koning van Spanje trail  32 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Verslag Trail By The Sea 2013

Trail by the Sea had deze editie ook wel “Snowy Trail By The Sea” genoemd kunnen worden. Wat een bizar weer en wat een bizar leuke tocht werd het daardoor!

Om 7:00 uur gaat de wekker in het Gelderse Dieren. Ik kijk naar buiten en het is weer wit.  Vandaag gaan Robin Kinsbergen en ik de 2e editie van Trail by the Sea lopen in Renesse. Als ik net in de auto zit zie ik vanaf de snelweg de witte heuvels van de Posbank bij Rheden. Ik vraag me af: waarom ga ik naar Zeeland voor een trail terwijl mijn achtertuin nu zo mooi wit is??

Robin pikt met op in bij de Mac in Veenendaal. Het blijkt dat we allebei een goede voorbereiding hebben gehad. Robin is gisteren, speciaal een dag eerder terug komen rijden uit Oostenrijk en ik heb gezellig met 5 man de nacht doorgebracht in een tentje midden in het bos.  Als we aan komen in Renesse rond 10:00 uur is het al een gezellige drukte. Even bekenden een handje geven links en rechts, even praten en omkleden.

 

 

We overleggen met elkaar wát aan te trekken om de komende 3 á 4 uur de weersomstandigheden te trotseren, beter teveel dan te weinig is onze eenstemmige mening, en liever onderweg een laagje uittrekken. Achteraf zal blijken dat we geen spijt krijgen van onze keuze. De start is om 11:00 uur op het strand waar alle deelnemers gezamenlijk naar toe wandelen.

Alleen al tijdens deze wandeling hoor je opmerkingen als ‘toch wel kouder dan ik dacht’ en ‘ik hoop dat ik warm genoeg gekleed ben’. Beiden zijn wij onderweg dan ook verbaasd over hoe zo weinig dikwijls mensen aan hebben. Beginnersfoutje? Niet wetend wat te wachten staat? Of toch echte die-hards die door ervaring kunnen vertrouwen op hun lichaam doordat ze weten hoe het zich zal handhaven tijdens een dergelijke wedstrijd? Moet gezegd; het betrof veelal de 1ste categorie lopers! Op het strand aangekomen blijkt direct al met welke barre weersomstandigheden we te maken hebben, neerslag in de vorm van sneeuw cq ijzel, harde wind en temperatuur rond het vriespunt.  Dit is weer een zo’n wedstrijd waar het mentale straks gaat gelden…

We kijken elkaar aan, hebben er zin in, aan de bak en succes gewenst! Een lang lint van lopers over de hele breedte van het strand,  de speaker geeft nog even aan ‘hoe gek’ je moet zijn om hier te staan en middels een oerkreet door de luispreker weten we dat het startschot is gevallen. Hoe bizar hard gaan de mensen over het strand, ja we hebben de wind en de sneeuw nu in onze rug. Ik kijk nu al uit naar de terugweg. We verlaten vrij vlug het strand en gaan mooie duinpaadjes door.  Hoogteverschil wordt gehaald door de duinen over te gaan, mooie snelle zandpaadjes naar beneden.

Ik geniet als we in de buurt  van de vuurtoren zijn. Daar duiken we de bossen in, draaien , keren, omlaag en weer omhoog, kleine klimmetjes worden afgewisseld met wat langere (wat is lang in Nederland) steile klimmetjes.  In de bossen is het nog een beetje behaaglijk als de wind daar wat minder hard aanwezig is. Zo nu en dan haal ik nog iemand in. Voor mij is het een training dus ik laat anderen de weg wel zoeken. Vandaag ben ik lui en geniet ik van de omgeving, mooie meertjes afgewisseld met pittige duinpartijen, bospaden en veel vooral veel mul zand.

Hier en daar stop ik even bij een verzorgingspost die er na mijn mening veel te veel waren. Mijn inziens trail je met een rugzakje en heb je zelf je natje en je droogje bij je. Deelnemers gooien hun verkregen flesjes energy dink bij de drankposten zo van zich af in het bos en op het strand. Maar ook de gel-verpakkingen, energy-bar wikkels zien we her en der verspreid liggen. Dit afval is niet van de gemiddelde trailfreak maar van deelnemers voor wie een dergelijke wedstijd hun 1ste is, dat kan niet anders. Trailrunning geeft juist die extra dimensie door zo dicht bij de natuur te staan.  Zonde, doodzonde en beschamend,  tijdens een trail  gooi je je spullen niet van je af. Wat je bij je hebt neem je ook weer mee, ongeschreven spelregels! Extra puntje van belang voor de organisatie hier extra aandacht op te vestigen!  Vergunningen hangen hier nauw mee samen, hoop dat de deelnemers dit ook beseffen.

De laatste km gaan weer over het strand. Twee keer een stuk met wind en sneeuw; het doet zeer. Sneeuw in de ogen, koude wind beukt tegen je lijf. Ik denk aan al die deelnemers die er vier uur en meer over doen, wat een bikkels.

Complimenten aan de enthousiaste vrijwilligers van de verzorgingsposten, jullie waren super!

Ik zit uit te puffen  in een luie stoel. Vrij vlot komt Robin al binnen met een zeiknatte  koude voet. Hij is nog net in een van de laatste stukken strand door het ijs gestapt.  Was het leuk ??? Bizar ……. morgen is het leuk, volgende week is het nog leuker en volgend jaar zeggen we die tocht in 2013 die was beestachtig gaaf.

Bedankt organisatie, bedankt alle vrijwilligers die in de kou er voor ons hebben gestaan THANKS!!!

Mark Groeneweg 3:10:41 (in uitslagen als Marc Weening)  Robin Kinsbergen  3:46:48

Met dank aan de fotos van Robin.

13-02-2013 individuele training met Jan Strijker (www.veluwezoomtrail.nl)
Vandaag met Mijn Trainer  Jan Strijker op pad geweest voor een rondje Posbank.
Jan was deze morgen om 9:00 bij mij om een rondje te trainen. Effe lekker crossen over de Posbank. Er lag en ligt hier nog behoorlijk wat sneeuw dus af en toe was het glibberen en glijden. Maar dat mocht de pret vandaag niet drukken.  Jan wilde graag wat km maken en ik wat hoogte meters. Dus de richting was al snel bepaald.  Via de oude arnhemse weg, langs het spoor naar de Steeg. Daar het ATB pad genomen tot aan de Posbank. Even de kuil door een stukje veluwezoomtrail om vervolgens net voor velp weer richting huis te gaan. op de terugweg nog een tweede keer de kuil bij de Posbank door kruist en op naar huis. ca 24 km herlijk gelopen.

Petzl night trail; een ervaring rijker

Marc  had Marion en mij gevraagd om iets eerder  te komen helpen bij de trail. We waren er dus al om een uur of 15:00. Even het e.a neer zetten, inschrijf tafel, buffjes pakken, water klaar maken, vlaggen ophangen,  dranghekken plaatsen en vlaggen neer zetten. De tijd vliegt dan voorbij en vele handen maken ligt werk.

Ik had mijn ATB mee en heb nog even een klein rondje gefietst om te kijken hoe e.a was uitgezet.  Onderweg kwam ik Ronnie tegen die de route nog aan het controleren was. Ronnie zeg ik dit kan een blinde nog vinden.  Ronnie was kennelijk de hele dag al in touw geweest met Robin van Kinsbergen.  Dan hangen de lintjes altijd aan een kant (rechts)  Op km 7 was ik de route even kwijt er was een paaltje verwijderd en wat linten. In de verte zag ik het Ronnie al aankomen snel e.a even herstellen samen . Ronnie ging alleen verder want ik moest zelf net na 19.00 starten.

Terug bij Outdoor Valley was het al gezellig druk. De start , ik zag het eerste groepje vertrekken en 30 seconden daarna mochten wij al weg. Parkeerplaats over naar links eerste pad rechts. Groepje voor mij hoorde ik gezellig met elkaar kletsen en verkeerd lopen. Rechts riep ik hard en daar kwamen ze mij achterna. Het ging echt verschrikkelijk goed. Bij de  verzorging post had ik zeker 7 min voorsprong op de tweede hoorde ik van Marion die na de inschrijvingen op de verzorging post werd in gedeeld.

Naar boven snel en glibberen naar beneden (als een idioot)  daarna een kale helling af en toe was ik het even kwijt, ik zag even geen lintje en begon te twijfelen, er liep maar een pad ………. Aaacchh terug rennen grasbult weer op ja ik zit toch goed.  Naar beneden in volle vaart en weer naar boven.  Over een brug , ik krijg instructies van een vrijwilliger eerst hoog aan houden.   Weer een puist van een bult op en over het gras snel naar beneden het bos weer in. Kom het bos weer uit en ga verkeerd.Ik loop nogmaals het zelfde rondje. (prut)  Na het tweede rondje weer de helling naar boven en daar kwamen tig ander lopers al aan.  Weer naar beneden en ineens zag ik een lintje hangen. Ik kon aan het laatste stuk beginnen.  Kwam als eerste bij de finish maar wist toen al dat 1:35 niet de winnende tijd zou worden.

Snel douchen, wat eten en de ATB  pakken om een stuk van de route op te ruimen.  Na ca 7km ploeteren op de fiets, met lintjes en paaltjes ging mijn Petzl Nao uit en ook mijn eigen lichtje. Ik ben terug gefietst. Bij Outdoor Valley waren Marion , Robin, Marc ,  Julijne, Anneke en nog wat andere vrijwilligers aan het opruimen.  Ik ben op een bankje gaan zitten Marc kwam even bij me zitten . Inmiddels waren Jeroen en Hans al in tegen gestelde richting aan het opruimen van de route begonnen. Gaan we het laatste stuk nog even opruimen hoor ik in de verte Marc zeggen, terwijl hij naast me zit. Ik zeg nee , of je moet me achterop nemen.  Het lichtje is even uit ……….

Een paar colatjes later het is inmiddels 24:00 geweest als  ik weer een beetje tot leven te kom. Marion en ik besluiten naar huis te gaan 130 km terug  en er ligt sneeuw in het oosten.  Om  1.30 WA ik Marc nog even om te zeggen dat ik veilig thuis ben.  Ik krijg om 2:00 een WA terug  Komen net het  bos uit alles  fertig……….. de held heeft samen met Robin van km 7 t/m ca 14 nog even opgeruimd.

Wat een dag , wat een ervaring, wat verschrikkelijk gaaf, het was geen wedstrijd maar een beleving en daarom kan me die tijd en 18e plaats helemaal niets schelen. Ik had het niet willen missen.

http://youtu.be/0kFAdKbvDpo   (filmpje van de nachtelijke trail)

 

Mark Groeneweg (www.veluwesport.com)

 

De Trail roc 245

Het is alweer een tijdje geleden dat Marc mij mailde. Mark wil je schoenen testen ??  ik dacht nog waarom ik er zijn nog zoveel anderen. Ik heb niet lang hoeven na te denken om snel ja te zeggen voordat iemand anders zich zou melden.

Marc  stuurde mij een plaatje van de trail roc 245 van inov8. Wat een geweldige gave schoen dacht ik. Qua uiterlijk viel hij meteen in de smaak. In eerste instantie gaat het mij altijd om het gemak en de meerwaarde van een product bij het trail runnen. Eerlijk is eerlijk als het deugt en het ziet er gaaf uit is natuurlijk helmaal mooi.                        

Paar dagen later had ik de trail roc 245 al in huis.  Het is echt minimalistisch dacht ik bij mezelf. Die schoen weegt niets (245 gram) . De schoen zit direct heerlijk, sluit mooi aan en de veters zijn goed strak aan te halen.  De roc 245 zit zo fijn dat ik meteen besluit om te gaan rennen, effe een klein stukje proberen zei ik thuis.  Uurtje later kwam ik weer  terug.

Ik heb in de gaten dat je met deze schoen wat meer moet lopen op de bal van de voet. De hak (wat voor hak door moet gaan bij een voetbed van 6 mm) raakt maar heel even de grond.  Omdat ik geruime tijd last heb gehad van mijn achillespees ben ik voorzichtig.

De eerste keer echt trainen de Posbank maar even over. Voor diegene die de Veluwezoom trail nog nooit hebben gelopen. De Posbank ga je bult op bult af, zandvlaktes en trappetjes, hellingen met gladde boom wortels. De trail roc 245 heeft voldoende grip merk ik al snel.  Dit heeft te maken met het verschil in rubber wat er in de zool is verwerkt. Je voelt de schoen nauwelijks aan je voet. In het begin heb ik wel het idee dat ik elke dennen appel en elke steen onder mijn voeten voel.  Maar naar een tijdje is dat gevoel weg, je let ook op alles als je wat mag uit proberen.

 

Tja als ik de grip heb uit geprobeerd die goed is dan maar eens vrijwillig door een modderplas.  Het heeft de afgelopen tijd veel geregend dus dat moet niet moeilijk wezen. De eerste plassen voorzichtig genomen ik voel nauwelijks nattigheid en de schoen wordt ook niet veel zwaarder.   Dan de maar eens vol door heen. De modder vliegt alle kanten op, m’n voeten worden nat, het water loopt vlug uit de trail roc. Heerlijk z’n lichte schoen met grip. Mijn ander schoenen noem ik ineens klompen merk ik.

Ik ben  er mee de ½  marathon Adventure run op Ameland mee gaan lopen. Het fijne aan deze schoen ten opzichte van bijvoorbeeld de speedcross 3 van Salomon is dat ik op het asfalt (vies woord voor trail runners) meer grip heb.  In de  modderige bossen van Ameland ,met  scherpe draaien en keren heb ik voldoende  grip, het stand , het losse zand van de duinen geen probleem, een ook de stukken langs de dijk over asfalt lopen fijn.

Ik heb geen last gehad van mijn achillespees. Dit kan te maken hebben dat ik wat meer heb moeten trainen om op de bal van mijn voet te kunnen lopen. Echter de zool die minimalistisch is, is voldoende om zo de overstap van een “normale” schoen naar de trail roc 245 te maken.

Conclusie, De trail roc 245 is een aanvulling op mijn assortiment van schoenen.  Lichte schoen met voldoende  grip die ook nog tegen een beetje water kan.

Mark Groeneweg (www.veluwesport.com)

DIEREN – De hardloper Mark Groeneweg lacht weer.  Na een langdurige blessureleed lijkt het tij gekeerd voor de Dierense hardloper.  Na de in 2010 volbrachte Trans Alpine Run , leek het er op dat de blessures onophoudelijk bleven komen.  Afgelopen zomer volbracht Mark Groeneweg een berg loop van Siere naar Zinal. (Zwitseland, 31 kilometers liggen er tussen de start in Sierre en Zinal. Onderweg worden er 2200 hoogtemeters beklommen)3 weken geleden won Mark Groeneweg de lange afstand op de Blubber run in Lindes, de week daarna werd hij 3e op De Grote Veldloop in Vorden. Afgelopen zondag werd Mark 3eop de Scharenborg Cross in Lichtenvoorde. Mark Groeneweg moest toezien dat daar collega plaatsgenoot, hardloper Eric Sanders voor hem liep. Eric werd uiteindelijk eerste.Groeneweg is in training voor de Adventure RUN op Ameland die 15 december zal plaats vinden.  De Adventure RUN Ameland is een loop over 21 km door het bos, de duinen en uiteraard over het strand.  Mark hoopt op een tijd binnen de 1:20:00. Dat zal een mooie afsluiting zijn van het jaar en een goede start voor 2013.
Afgelopen tijd onregelmatig getraind. Ik heb me voor genomen om tot aan het trainingskamp lekker ontspannen te trainen. De reden van het onregelmatige trainen had te maken met mijn achillespees ontsteking. na mijn acchilluspees ontsteking ging ik nog even door mijn enkel. Dankzij SMCP en mijn trainer Jan Strijker ben ik nu weer hersteld. Nu is het aan mij om weer keihard te gaan trainen. Tot aan het trainingskamp rustig aan de belasting weer opbouwen. Daarna kan ik hopelijk weer volop trainen.
Toch is afgelopen jaar niet helemaal met een domper afgelopen.
19-03-2012
Ik heb heerlijk getraind. Vanochtend al vroeg onderweg richting de Posbank.  Ik heb de ATB route gevolgt tot aan de schaapskooi in Rheden vandaar de heide over gestoken. Wat was het mooi, de zon, de rust en alleen ik, op weg door een smal paadje over de heide naar het palviljoen. Ik had er deze ochtend veel plezier in, momenteel gaat het erg makkelijk. Nu de snelheid weer een beetje terug krijge.Vooral luisteren naar mijn eigen lichaam en de rust pakken die nodig is. Ik ben via de heuvels achter de Carolina Hoeve terug gelopen, Prins Willemsberg en Carolinaberg. Nog even langs mn vader die  de lenteloop in Eerbeek had gelopen. Ach het was maar een halve dus hij was ook maar heen gelopen. Hoe ouder hoe gekker……….
Het plezier in hardlopen komt weer terug. De bootcamp trainingen in Dieren en Rheden gaan goed. Wil je een keer mee trainen ??? dan ben je altijd welkom.
ooh ja deze foto nog even onderweg gemaakt.
Terug van weg geweest ??
Ik heb in december Silvia Brouwer nog gehaast op de Ameland Adventure run. Silvia heeft op Ameland daardoor haar persoonlijke record verbroken. Ik was de volgende morgen pas blij toen ik geen pijn had. Begin januari met Aad Stylen naar Papendal gelopen Ca 28 km en mee gedaan aan de Alex memorial loop 15 km. Vorige week zondag de 8 kastelen loop in Vorden gelopen. Ik heb me rustig gedragen en de halve marathon gelopen in een tijd van 01:31:29.
Afgelopen zaterdag  (10-03-2012) deelgenomen aan de Sallandtrail. Ik had bewust gekozen voor de korte afstand van 25 km. Zo kon ik voorkomen dat ik me niet onnodig ging belasten. Als een van de eerste liep ik achter het zwembad de heuvel op. De eerste 15 km vlot doorgelopen, inmiddels was ik al een aantal keren ingehaald. De laatste 10 km heb ik rustig aan gedaan. Er was niets te winnen, er was niets te bewijzen, dus waarom ?? Pijnloos en makkelijk lopen dat was het doel en dat heb ik gedaan. De tijd viel uiteindelijk een beetje tegen 1.52.57.
De dag ervoor (vrijdag) heb ik nog bijna 50 km op de atb gezeten. Gisteren met mijn oude zijspancross maatje Jeffrey gefietst in Eerbeek waar Last Gear een mooie tocht had uitgezet.  We hebben gekozen voor de 50 km en dat bleek voor ons allebij genoeg te zijn deze dag.
 
Bosloop Beek
Zaterdagavond zomaar even besloten om een wedstrijd te gaan lopen. Beek dat is lekker dicht bij en altijd gezellig dacht ik zaterdag avond. Zondag morgen was de waarheid anders. na donderdag avond een spinngles gegeven te hebben heb ik vrijdagsmorgens nog ca 25 km gelopen. Zaterdag morgen weer een spinning lesje dussss voor de tijd voldoende beweging gehad. Ik had de tijden van vorig jaar nog even na gekeken en die waren laag in de 35 min. Vandaag liep het iets anders dan verwacht. Met de vakantie in mijn achterhoofd liep ik bult af toch met de rem er op. Het was koud en er werd meteen hard gestart.  De eerste ronde kon ik de nummer een en twee nog zien. let op zien !!!! want erbij komen lukte na ronde twee al niet meer. Ronde drie lipe ik nog heel even wat in en het gat achter mij wedr als maar groter. Ronde vier heb ik het voor gezien gehouden, ik heb het rustiger aan gedaan en mijn positie behouden. Een 37.05 voor mij een tijd om niet echt trots op te zijn. Dus doe ik dat dan maar met de derde plaats en de weten schap dat ik heel veel jongere atleten achter me heb gelaten. Fred (de nummer twee eind 40) en ik vroegen ons af waar de jeugdigde hardlopers waren. Als twee oude rotten nog twee en drie worden met tijden half 35 Tja dan vraag ik me toch af waar zijn ze. of is hardlopen een oude mannen sport aan het worden. ???
Ik heb iedergeval weer genoten in Beek helaas kan ik er volgende week niet bij zijn.
 
 
Keppelrun 13 juni 2010
Afgelopen zondag de keppelrun gelopen. Een echte strijd was het niet Wouter Gijsberts was gewoon te goed hij verbrak mijn pacoursrecord van vorig jaar en legde de 10 km in 33.09 af. Ik heb zelf lekker gelopen en de 10 km in 35.08 afgelegd. Helaas liep ik bij de laatste drinkpost zie foto’s verkeerd anders had ik weer eens onder de 35 min gezetten. Maar goed, het is niet anders.  Alles draait om de kilometers ik was deze morgen dan ook hardlopend vanuit Dieren gekomen om vervolgens na de wedstrijd weer rustig terug te lopen. (na ja rustig 52.03)

bedriegertjesloop 2010

Afgelopen woensdag ben ik tweede geworden op de bedriegrtjesloop in Roosendaal. De eerste loper (een triatleet) was stukken beter dan dat ik was. Deze kwam ruim 2 min eerder binnen dan dat ik binnen kwam. Het belangrijkste die avond vond ik dat ik de tijd op de 11 km van vorig jaar heb verbeterd.
Veluwezoomloop 30 mei 2010
De 10km van de Veluwezoomlopp heb ik nu een aantal keren gewonnen en deze wilde ik ook gisteravond weer winnen. Het is gelukt en ik ben er blij mee. De tijd was niet echt denderend maar voor een goede tijd heb je concurentie nodig. Mijn trainer Jan Strijker is de hele weg met mij mee gefietst. Toen ik een ruime voorsprong had op de nummer twee heb ik het wat rustiger aan gedaan. In het achterhoofd was ik al bezig met de volgende wedstrijd van as woensdag. Ik had de eerste plaats en dan is het eigenlijk klaar en kan ik mezelf moeilijk motiveren om nog harder te gaan lopen voor een PR.
Han-kan marathon
De wedstrijd ben ik heel rustig gestart de twee weken geleden had ik namelijk de marathon van Enschede gelopen in 3.03 en nog een beetje. Ik had de opdracht van Jan meegekregen om net onder de drie uur te lopen. Echter moest dat makkelijk gaan, ik mocht niets forceren.
Ik ga dus rustig van start  en ben in de eerste bocht het contact met de koplopers al kwijt. Bij het wisselpunt van de 10 km liep er een groepje van 9 man ca twee km voor mij onder leiding van Paul van Rooyen. Bij het tweede wisselpunt stond een bekende te roepen Mark nog ca 800 meter en je hebt Paul te pakken.
Het zijn daar allemaal van die ellendig lange dijken dus toen ik het dorp uitkwam was idd dat gat niet heel groot meer naar de kopgroep.
Er vielen gaten en loperes moesten lossen in de kopgroep, langzaam pikte ik ze een voor een op. Bij km 28 liep ik zo makkelijke bij Paul van Rooyen en die zei mij Mark nog drie en die kan je hebben, zeker de man die nu eerste loopt.
Ik hem verteld dat ik niet voor de winst kwam maar om lekker te lopen. Ik “rustig” verder lopen, net voordat we de dijk weer op gingen liep ik weer bij twee lopers en toen we de dijk op waren was ik ze ook alweer kwijt. Het ging zo makkelijk ik kreeg echt vleugels.
Toen moest ik een keus maken ca 10 km knallen en de eerste nog even inhalen of rustig aan door gaan. Ik heb rustig aan door gelopen maar had wel in de gaten dat het gat kleiner werd. Bij ca 35 km had ik hem te pakken en toen ben ik door gelopen.. Ik kwam in Arnhem de brug op en uiteraard weer naar beneden de Johan de wit laan op en ik had ineens pijn pijn in de boven benen niet normaal meer wat een verzuring. maar ja ik lag nu eerste en ben toen maar door gelopen.  Ik eindigde in een tijd van 2:51:26 met de tijd ben ik zeer tevreden dat dit resulteerde in een eerste plaats is leuk mee genomen.
 
Transalpine-run
Eindelijk is het dan zo ver de knoop is door gehakt. Vorige maand had ik nog besloten om definitief niet deel te nemen aan de transalpine-run. Afgelopen weekend heb ik een trainings weekend van mijn trainer Jan Strijker gehad, daar ben ik iemand tegen gekomen die net als ik prettig gestoord is.  Mijn buddy tijdens deze uitdagende tocht is Adriaan van den Eelaart. Aankomende 5 maanden wordt nog stevig bikkelen voor ons om de tocht tot een goed einde te brengen. Echter met Adriaan aan mijn zijde en de schema’s van Jan heb ik daar zin in, en kijk ik uit naar de vele jankmomenten tijdens de trainingen.
Voor een kleine impressie wat de transalpine- run inhoud:

De 2,5 kilometer, gedomineerd door de minilopertjes, vaak geflankeerd door een hevig transpirerende mama of papa, werd gewonnen door Roderick Enzerink. Op de 7,5 kilometer was Ans Reusken de snelste bij de dames. Bij de heren was de Dierense wervelwind Mark Groeneweg als eerste bij de finish. Winnaars op de 15 kilometer waren Ilse Coenen bij de dames en de winnaar van vorig jaar Gerard Limbeek bij de heren.

Beekloop in en over de sneeuw

door Ton van Ingen Schenau. maandag 15 februari 2010 | 07:47

LEUVENHEIM – De echte bikkels lieten zich gisteren niet kennen. Ondanks de besneeuwde paden, de winterse kou en de vallende vlokken waren 219 lopers naar Leuvenheim getogen voor een of meerdere rondjes langs de beek en er omheen. “We zijn vrijdag en zaterdag druk in de weer geweest om het parcours te prepareren.

We hebben gestrooid en linten gespannen om de lopers veilig door het bos en langs de beek te leiden. Het was met de sneeuw van vandaag een uniek plaatje op en rond het parcours door de prachtige omgeving van Leuvenheim”, aldus Carol Nieuwenhuis, een van de organisatoren.

BEEK – De Beekse bosloopcompetitie over drie wedstrijden werd zondag een prooi voor de 38-jarige Mark Groeneweg uit Dieren.

 Mark Groeneweg uit Dieren passeert de finish als eerste in Beek en weet dat hij de eindzege in de winterbosloopcompetitie in de zak heeft.
Na in de eerste run reeds een fraaie tijd neer te zetten, was hij ook nu weer met een winnende tijd van 35.27 minuten heer en meester en won tevens het eindklassement. Veteraan Fred Keurentjes uit Zevenaar ondervond hinder van de ijzige kou maar met zijn 35.59 minuten kwam hij het dichtstbij en werd tweede.Zondagochtend bleef het op kop lopende trio Mark Groeneweg, Fred Keurentjes en Edwin Wissema twee ronden bijeen. Groeneweg had zijn zinnen gezet op de eindzege in Beek en hij zette hoog in. “Nadat ik me in de eerste ronde had ingehouden, kon ik het tempo in de kopgroep vooral in de afdalingen hoog houden. Ik vond het prettig hier in het Beekse bos te lopen. Een prachtig parcours.”Fred Keurentjes uit Zevenaar won in de tweede aflevering en werd dit keer tweede achter Groeneweg, maar hij pakte wel de eerste plek bij de veteranen. “Het tempo lag flink hoog. We moesten gelijk er tegen aan om geen terrein te verliezen. Ik had nu wel veel last van koude handen. Gelukkig reikte Geron Peters (tweede op de vijf kilometer) me onderweg handschoenen aan. In de derde ronde was het Groeneweg die in de afdaling toesloeg.” Edwin Wissema uit Didam was zichtbaar blij met zijn derde tijd. “Ik probeerde bij te blijven, wilde er een echte wedstrijd van maken. Op de tweede bult heb ik de koplopers getest, maar ik moest helaas lossen.”Sylvie Klein-Goldewijk uit Zieuwent won met overmacht bij de vrouwen in 43.02 minuten. Ze gaf echter aan niet zo lekker te hebben gelopen en was niet bijster tevreden over haar tijd. De nummer twee op de tien kilometer bij de vrouwen, Sandra Huntink uit Drempt, ondervond nog wat hinder van haar ribblessure. “Wel kon ik merken dat ik over wat meer inhoud beschikte en hierdoor dieper kon gaan.”Jeroen Reintjes uit Didam won de twee voorafgaande afleveringen op de vijf kilometer en hiermee het eindklassement. Op de derde loop won Didammer Bowie Jansen. Hij liet na twee ronden Geron Peters uit Wehl de hakken zien. Peters werd tweede en eerste bij de veteranen in het eindklassement. Lisa te Molder werd eerste dame op de vijf kilometer en finishte hiermee net voor Corrie Nusselder uit Hummelo.

Mark Groeneweg weer baas in zijn eigen dorp

door Theo Bosman. zaterdag 06 juni 2009 | 06:52 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 06 juni 2009 | 18:18

DIEREN – Geblesseerd of niet, Mark Groeneweg liet ook deze keer in zijn eigen woonplaats zich de kaas niet van het brood eten. Evenals de twee voorgaande afleveringen legde hij het deelnemersveld van de tien kilometer van de Veluwezoomloop zijn absolute wil op.
Groeneweg kampte nog met de naweeën van de Roparun, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. In het pinksterweekeinde had hij daarvoor zo’n 85 kilometer gesjouwd en er bovendien een knieblessure aan overgehouden. “Ik heb het rustig aan gedaan”, reageerde de Dierenaar op de vraag of het wel verstandig was om hier te lopen. “Het ging prima. Nergens last van gehad. De tijd was ook twee minuten langzamer dan vorig jaar. Dat zegt genoeg. Ik kom hier vandaan en wilde daarom per se meedoen.”

Zijn vader Bob (70), die in maart in Den Haag op de NK halve marathon in zijn leeftijdsklasse naar een zilveren medaille snelde, liep in zijn achtertuin op de vijftien kilometer naar een mooie tijd van 1.10.32.

 

Oudejaarscrossloop Vorden overwinning voor Mark Groeneweg

Door onze atletiekmedewerker

VORDEN – De 25e editie van de jaarlijkse Oudejaarscrossloop te Vorden leverde op Oudejaarsdag een overwinning op voor Mark Groeneweg uit Dieren. Hij realiseerde op de vijftien kilometer de snelste tijd in 58.08 minuten. Op drie minuten achterstand finishte Arjan Nieborg uit het Overijsselse Hengelo als tweede in 1.01.15 uur. Snelste dame werd marathonloopster Mariette ten Bokkel uit het Gelderse Hengelo in 1.12.49 uur. De vijf kilometer werd een prooi voor Paul van Rooijen uit Velp in 17.54 minuten. Hij trok fel van leer en pakte een flinke voorsprong op zijn jongere rivaal, junior

Koen Vossers van Argo, woonachtig in het Gelderse Hengelo. Vossers die op tweede Kerstdag nog de Barend de Matterloop in Wehl won op de vijf kilometer werd nu tweede in 19.28 minuten.

Emma Loef pakte de winst bij de vrouwen in 20.21 minuten. Léon ten Elshof uit Winterswijk,  beslistte de tien kilometer met een eindsprint en won hiermee royaal in 38.14 minuten. Het lid van Archeus won overigens ook vorige week nog de Keiloop in Meddo op deze afstand. Als tweede kwam Oud-Vordenaar Ewoud Hilferink uit het Duitse Bochum over de meet in 38.22 minuten. Bert Kleinbrinke werd de snelste atleet uit Vorden met een derde tijd van 39.27 minuten. Veterane Lini Strijker uit Oeken won bij de dames in 49.49 minuten. De organisatie was wederom in handen van de crossloop commissie van wielerclub Vorden. Een van de initiatoren van het eerste uur de heer Johan Pardijs was redelijk tevreden met de animo. ‘’In het verleden hebben we al eens driehonderd lopers gehad. Tegenwoordig zijn er veel lopen in de regio. De lopers hebben genoeg te kiezen. Deze crossloop die dit keer over modderige paden rondom het voetbalveld voerde, trok vrijdagmiddag 95 deelnemers. Het was jammer dat de jeugd verstek liet gaan. Toch geeft deze loop altijd weer een aparte sfeer op Oudejaarsdag.’’