Esprit Montagne Inspirational 2021

Wil jij een mooie uitdaging in de bergen?? In 2020 hebben Bearsports, Cairn Trails and Adventures, Ultra-Run en Veluwesport de handen in een geslagen en samen met Hotel Esprit Montagne in Frankrijk iets moois bedacht. Dit concept gaan we voortzetten. In 2021 hebben we wederom een aantal mooie weken gepland.

Boeken is mogelijk, vraag naar de gunstige voorwaarden die o.a gelden bij een negatief reisadvies.

Jullie verblijven in Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance te Frankrijk. Midden in de bergen van de Chablais, net onder het meer van Geneve. De eigenaar, Alke Staal, kent hier ieder paadje en heeft de laatste jaren voor Nederlandse en Belgische toplopers/sters de Esprit Montagne Invitational georganiseerd.

Gebaseerd op de EMI van afgelopen jaar hebben we nu een week vol berginspiratie voor iedereen mogelijk gemaakt. Lopend door de bergen genieten van de natuur, de beleving, de gezelligheid, het delen van passies en sportief & competitief met elkaar bezig zijn.

Programma van de week
Zaterdag:           Aankomst dag en na het diner een uitleg over het verloop van de week en meer in detail de volgende dag

Zondag:              Skyrace Roc de Tavaneuse, uitgezet met vlaggetjes over en rondom de Roc de Tavaneuse (14.5km en 1680mD+), gezamenlijk starten.

Maandag:          In de ochtend de Vertical Cornettes de Bis (4km en 1200mD+) en dan aan het einde van de dag de Sevan Sunset Vertical (900m en 420mD+), beide uitgezet met vlaggetjes om te volgen en men start na elkaar. Daarbij sluiten we de dag af met een drankje en de overheerlijke bosbessentaart bij restaurant Les Aiguillettes boven op de berg.

Dinsdag:             Skyrace Bernex naar Bise, hierbij moeten jullie op basis van de kaart een aantal checkpunten af, de volgorde en routes naar deze checkpunten zijn geheel vrij. Afhankelijk van de gekozen route is het tussen de 17-21km en 2000mD+. Start is individueel om de 3 minuten.

Woensdag:        Vrije dag om bij te komen of juist zelf nog eens extra te genieten van de bergen.

Donderdag:       Overdag ook vrij te besteden en dan na het eten een avond Vertical in het donker van 900 hoogtemeters, gezamenlijk starten.

Vrijdag:               Team Skyrace Mont de Grange (25km en 2500mD+), daarbij lopen we in teams van dame & heer (indien mogelijk en dan 1ste heer in klassement gekoppeld aan de 1ste dame, 2de heer met 2de dame etc…). De route krijg je op een kaart aangegeven. De start is om de 5 minuten.

Einde van de dag sluiten we af met de befaamde BBQ van Chef Raf en een overzicht van het klassement van de week. Bij alle trails wordt namelijk de tijd genoteerd, door starttijd en eindtijd te noteren en daaruit de looptijd te berekenen. Zo kan er aan het einde van de week dus een klassement opgemaakt worden.

Wil je de ervaring lezen van een van onze deelnemers van de EMI Inspirational 2020. https://www.fitfeeljoy.nl/post/esprit-montagne-inspirational-2020-wk-35

Voor een impressie van de EMI Invitational 2019, check deze film eens:

Data & prijzen
De kosten voor de week zijn als volgt:

5 tot 12 juni:     € 595 per persoon per week bij 2 personen op een kamer*       

12 tot 19 juni:        € 595 per persoon per week bij 2 personen op een kamer*      

10 tot 17 juli: € 665 per persoon per week bij 2 personen op een kamer*

31 juli tot 7 augustus:    € 665 per persoon per week bij 2 personen op een kamer*

7 tot 14 augustus:          € 665 per persoon per week bij 2 personen op een kamer*

14 tot 21 augustus: € 595 per persoon per week bij 2 personen op een kamer*

*Vraag naar de mogelijkheden voor een eenpersoons kamer.Dit is voor 7 dagen verblijf op basis van halfpension bij twee personen op de kamer en het programma. Er is geen minimumaantal deelnemers voor de weken en het zit vol als het hotel vol zit.

Alle deelnemers/sters zullen met een tracker te volgen zijn, zowel leuk voor thuisblijvers om te volgen als voor veiligheid. Daarnaast zal de tracking site zo worden ingericht dat er gedurende de hele zomer van bepaalde segmenten en races een klassement wordt opgebouwd. Voor de winnaars van de segmenten ligt er een leuke prijs klaar aan het einde van de zomer.

Tevens is inbegrepen een korting van 15% op artikelen die kunnen worden besteld op de site van UltraRun-Store, de code daarvoor krijg je bij de boeking van het verblijf. Ook zal er in het hotel materiaal aanwezig zijn om te testen of te kopen.

Elke week zal één van de partners aanwezig zijn voor de begeleiding van de week.

Bearsports, Cairn Adventures, Veluwesport, Ultrarun.

Voor boekingen graag een e-mail sturen naar: info@hotelespritmontagne.com

Geef daarbij duidelijk aan dat je wil boeken voor de Esprit Montagne Inspirational week, voor welke data en met hoeveel personen.