Transalpine run

Transalpine-run 2010

Bijna iedereen weet het al Adriaan en ik hebben de tocht volbracht. Ook onze trainer Jan Strijker heeft de tocht volbracht. Het was tijdens de eerste drie dagen een lijdens weg. Ik groeide in de wedstrijd en het ging elke dag beter. De derde dag heb ik het heel zwaar gehad en stond ik op het punt om uit te stappen. Uiteindelijk mezelf herpakt en door gelopen. Daarna was het alleen maar genieten van de mooi bergen en vergezichten.  Heerlijk.

Adriaan bedankt dat je mijn maat wilde zijn deze tocht. Jan bedankt voor de trainingen en het entosiastmeren om mee te doen. Marion bedankt voor de goede zorgen bij de finish.

Als laatste het filmpje van de 7e dag. Veel kijkplezier!

Zaterdag 11 september

Bericht van Mark: We hebben het gehaald. Ik ben vandaag nog even keihard tegen de grond. Iedereen die ge-sms’t en aan mij gedacht heeft BEDANKT!!

Bekijk hier het filmpje van de 6e dag

Vrijdag 10 september

Bericht van Mark: Nog één dag! Vandaag genoten. Het was heel mooi in de Dolemieten. Net de film gezien. Sta er op met een liedje. Kijk maar!

Bekijk hier het filmpje van de 5e dag

Donderdag 9 September

Bericht van Mark: Vandaag ging het weer makkelijk. 4:30 over 40 kilometer. We staan 56e overall, 29e in ons eigen klassement en 1e Nederlandse team. Hahaha.

Bekijk hier het filmpje van de 4e dag

Woensdag 8 september

Bericht van mark: Vandaag heel makkelijk gelopen. Het was 5 kilometer & 300 meter hoogte meer. Lekkere dag. Ik groei in de wedstrijd. We zijn de 1e nederlanders!!!!

Bekijk hier het filmpje van de 3e dag.

Dinsdag 7 september

Bericht van Mark: Vandaag bijna opgegeven. Adriaan hielp me de berg op. Sneeuw op 2200m en regen in het dal. De organisatie heeft de lopers een half uur extra tijd gegeven. Wij waren met 6:15 uur binnen. Lig nu op bed te rusten en straks weer naar de pasta-party. Ik voel me TOP!!

Bekijk hier het filmpje van de 2e dag.

Maandag 6 september

Bericht van Mark: 46 kilometer, ongelovelijk wat ze je hier aan doen. Ik heb even zitten janken, wat bizar. Onze tijd vandaag was 6:40:52. We zaten bij de eerste 100.

Bekijk hier het filmpje van de 1e dag.

Zaterdag 4 september

Een bericht van Mark vanuit de alpen: 2 zware dagen achter de rug. We zijn het 1e Nederlandse team. Vandaag op 1750 meter ging bijna het licht uit. De Posbank is een bobbel vergeleken met de Transalpin Run.

De uitslag van dag 1 staat op datasport.com. Mark is als 106e binnengekomen (van de 546 die gestart zijn)
Zodra er video’s foto’s zijn dan worden deze toegevoegd.

Een kleine sfeer impressie.

Maandag 30 augustus Nog een paar dagen en dan vertrekken we. Ik heb tijdens de week an Bospatrouille goed kunnen door trainen. De testen in papendal vielen een beetje tegen. Niet zo zeer in de uitslag maar meer van wat ik me er van voor gesteld had. maar alles is goed volgens de sportarts daar en zijn mijn benen ieder geval sterk genoeg om deze tocht te volbrengen. Er hebben onlangs mooie artikelen in de krant gestaan. In mijn omgeving, de sportschool en de loopgroepen is inmiddels wel duidelijk wat ik ga doen. Je weet natuurlijk nooit of je genoeg getraint hebt. Het enige wat ik niet heb kunnen doen in mijn voor bereiding is het blok kracht wat ik in de sportschool had willen trainen. Ik hoop maar dat ik het zonder red.  Deze laatse dagen neem ik rust, ik ga wat fietsen en chillen in het stoombad verder ben ik niet heel veel van plan. Vorige week dinsdag ehbben Adriaan, Marjolijn, Marion en ik nog even bij elkaar gezeten. Het mag van mij nu wel beginnen. Mijn goede vriend Jelmer zal volgende week de filmpjes hier op de site zetten. Veel kijk plezier en tot na de TAR.

 

Dinsdag 10 augustus (24 dagen) Nog 24 dagen ……. We hebben van de week te horen gekregen dat de route nu definitief is.  Er zijn wat kleine dingen gewijzigd, geen 269 km meer maar nu net iets boven de 300. Ach km meer of minder maakt ook niet zoveel meer uit. De hoogte meters zijn wat naar beneden gegaan helaas. Deze TAR is wel de langste !!!!! van alle 6 de wedstrijden Yessssssss. Ik heb er zin in. Het wordt allemaal wat krap, ik loop inmiddels weer ca 2 uur . Gelukkig is de pijn aan mijn lies echt weg. Over 24 dagen moet ik  klaar zijn de komende dagen bestaan dan ook alleen uit lopen en ontspannen. Echter het werk gaat door en de Bospatrouille gaat een week met kamp. Tja dat wil ik ook niet missen. Voor alle activiteiten starten zal ik eerst moeten trainen. Het wordt volgende week een zware week. Maar goed dan word ook alles weer maximaal belast en getest. Als het tijdens een kamp week met weinig slaap en veel activiteiten niet gaat kom ik ook de bergen niet over.  Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in. Ik zou willen dat het 5 september was dan hadden we de eertse etappe gehad.

Woensdag 28 juli (37 dagen) 37 dagen als je het snel zegt is het nog heel lang. Echter ik begin toch een beetje zenuwachtig te worden of ik het allemaal ga redden. Afgelopen maandag voor controle geweest en alles is goed. Ik heb groen licht gekregen en mag alles weer doen tot aan de pijn grens. Zwaar tillen moet ik nog even proberen te voorkomen. Ik ben daarom ook maar meteen maandag avond gaan spinnen. Ik heb daarna nog ca 15 min op de loopband gestaan en dat was minder prettig dan het spinnen. Fietsen gaat goed heb de nodige km al weer in de benen. Echter over 37 dagen moet ik lopen en niet fietsen. Ik ga maar snel eten, dan kan ik wat eerder naar sportschool De Cirkel. Even een half uur proberen opde band te lopen. 37 dagen als je het zegt is het al voor bij.

Dinsdag 13 juli (52 dagen) Daar zit ik dan 24 uur geleden lag ik nog in het ziekenhuis. Even geholpen aan een liesbreuk. Nu moet ik zo snel mogelijk herstellen van de operatie om optijd klaar te zijn. Vanaf donderdag 1 juli tm afgelopen zondag alle dagen gelopen. Eindeloos veel kilometers gemaakt om maar omvang te krijgen ik denk dat ik in die dagen ca 24 uur aan het lopen ben geweest. Veel mensen hebben me zien rennen ’s morgens in alle vroegte. Het moest wel om de warmte voor te zijn.  Nu moet ik me rustig zien te houden, voor diegene die me kenne weten hoe moeilijk dat voor mij is. Nu bijna 24 uur niet gelopen en begin al bijna ontwennigs verschijnselen te krijgen. Morgen ga ik naar mij goede vriendin Christel die het helingsproces kan versnellen. Ik hoop na een goede week rust weer te kunnen trainen op de schema’s die jan Strijker voor mij maakt. In goed overleg bouwen we het rustig op van nul naar ???? %. 52 dagen nog …….. tis niet veel maar het moet kunnen.

Maandag 21 juni (64 dagen)Gisteren de veluwezoom trail gelopen die Jan Strijker (mijn trainer) had georganiseerd.  52 km lopen door de veluwezoom. De start was om 9.00 achter camping de Jutberg. We liepen vervolgens naar de caroline hoeve, konnings allee, resturant de Posbank, Koepel de Kaap, Schaaps kooi Rheden, dassen berg, Begraafplaats Rheden, Camping beekhuizen, Emma pyramide, Begraafplaats Roosendaal, Roosendaalse hei over, kerkepas , brandtoren, tunnekesweg, jachthuis, ri Groenendaal om daar een rondje Deelerwood te rennen, vervolgens weer naar het jacht huis, schutshei, hall huisjes en dan eindelijk weer nad camping de Jutberg. 4 uur en 17 min gelopen samen met mijn maatje Adriaan. Het was een moie maar zware tocht. Net heb ik nog even uitgelopen met mijn oud collega Tijs Groen. Vervolgens zijn we naast onze grote hobby hardlopen onze andere hobby gaan uit voeren  (heheh lekker eten).

Maandag 14 juni (81 dagen) 81dagen elke keer als ik er aan denk denk ik shit wat komt het dichtbij, doe ik wel genoeg, train ik wel hard, kan ik het wel. Gisteren de Keppelrun gelopen, 10 km in een slordige 35.08 min. Ik ben heen en terug hardlopend gegaan (dieren- keppel 12 km) om maar een beetje aan de kilometers te komen. Tja je moet toch wat. Aankomende week zit ik barstens vol met trainingen en werk, om vervolgens zondag de Veluwe trail te lopen. 50 km lopen samen met mijn maatje Adriaan. Eens even kijken hoe we het er van af brengen. De dag ervoor nog eerste een paar demostraties geven bij sport en gezondheidscentrum de Cirkel op het Rhedense schaapscheerders feest. 81 dagen ………….

Maandag 7 juni (88 dagen) ja ja het lijkt nog een heel eind weg 88 dagen maar we zijn er zo. Afgelopen weekend 32 km gelopen als test voor de trail van jan Strijker. Het ging mij vrij gemakkelijk af, laat die 52 km maar komen over 14 dagen. Vanochtend nog ca een uur getraind.  Volgend weekend ga ik nog even de keppel run lopen omdat het een leuke wedstrijd is. Ik ga er lopend heen omdat ik anders maar 10 km loop en dat is nu te weinig.

Dinsdag 11 mei (108 dagen) Er is afgelopen tijd weer een hoop gebeurt. De marathon in Enschede gelopen in 3.03 en nog een beetje. Vorige week de HAN KAN marathon gewonnen in een tijd van 2.51.26 was ik erg blij mee. Dat ik met z’n tijd won was leuk mee genomen maar daar kwam ik niet voor. Afgelopen dagen veel getraind. Met hemelvaartsdag van laag naar hoog gelopen ca 25 km met de groep van Aad Stylen. Zondag 32 km gelopen met mijn trainings maatje Adriaan. Afgelopen maandag 10 km rustig en vandaag 10×1 km hard en daarna nog even 10 km in een rustig tempo.  Ik hou me netjes aan de schema’s die jan Strijker maakt. Dit bevalt me erg goed en ik voel me elke dag sterker.

Vrijdag 2 April (154 dagen) Vandaag een rustdag. Na lekker lang te hebben geslapen ben ik naar de sportschool gegaan. Even lekker in het warme zwembad gelegen en in het turkse stoombad gezeten. Heerlijk even anderhalf uur ontspannen. Ik heb vreselijk veel zin om te gaan rennen maar ik hou me rustig de kilometers zullen wellicht nog komen.

Donderdag 1 April  (155 dagen) Geen 1 april grap maar werkelijkheid we gaan van start met de training voor de transalpine run. Na een goed trainigsweekend onder leiding van jan Strijker doet mijn knie geen pijn. Afgelopen dinsdag nog ca 21 km gelopen en hier ook niets van over gehouden. Ja spierpijn maar niet meer dan dat.  Gisteravond begonnen met de hardloptrainingen bij de sportschool.

Vanochtend ben ik om 8:30 de deur uit gegaan. Het kwam met bakken uit de lucht en ik was daarom ook binnen 5 minuten drijf nat.  Het sneeuwde gewoon in April. Terwijl ik een muts, de handschoenen en drie laagjes kleren aan had, kwamen mij nog twee dames op de fiets voorbij met een rokje.  Ik ben de lange juffer opgelopen en via Amsteda en  camping de Jutberg weer terug naar huis  ca 1:40:00. ’s Avonds nog een dubbelel es gedraaid met spinning, ik denk dat ik vandaag mijn portie sport wel gehad heb.